Al sinds de jaren ’40 laten Palladium schoenen hun voetafdruk achter in de geschiedenis. Je zult ze vast wel eens hebben gezien: stoere boots die wat weghebben van dienstkisten met een grove, rubberen zool. Het is niet zonder reden dat deze boots een militaire uitstraling hebben! Wist je dat ze ooit geproduceerd werden voor het Franse leger? Lees hier het verhaal achter Palladium!

De kenmerkende Palladium schoenen zijn een ware klassieker onder de vele soorten schoenen die er bestaan. Het bedrijf maakt al sinds de jaren ‘40 schoenen en de eerste Palladium schoenen werden gemaakt van stukken rubber van oude vliegtuigbanden. Het bedrijf dat ze produceerde maakte ook banden voor vliegtuigen en tanks. De boots waren bestand tegen alles dat ze tegenkwamen en werden dus al snel populair onder soldaten. Het schoenenmerk werd de hofleverancier voor het Franse Vreemdelingenlegioen; een militaire eenheid waar mannen van over de hele wereld zich aanmeldden om hun moed te testen. 

Het Franse Vreemdelingenlegioen

De boots van Palladium hebben daadwerkelijk strijd gezien aan de voeten van het Franse Vreemdelingenlegioen. Legionairs voerden de Franse vlag jarenlang bij conflicten over de hele wereld en een betrouwbaar, solide paar schoenen was hierbij van essentieel belang. Dit maakt het natuurlijk bijzondere schoenen om zelf te dragen. De jarenlange ervaring in het produceren van schoenen die de meest heftige omstandigheden aankunnen, resulteert in schoenen die geliefd zijn onder mensen met een actieve en avontuurlijke levensstijl.

Rebels

Palladium schoenen staan voor actie en lef en passen daarmee perfect bij individuen die de gevestigde orde durven uit te dagen. Zo werden Palladium schoenen in de jaren ’60 veelvuldig gedragen door demonstrerende jongeren in Frankrijk, in de jaren ’80 door de gay community in New York en in de jaren ’90 door ravers en Punk rockers. De militaire- en tegelijkertijd stijlvolle uitstraling van Palladium schoenen maakt de collectie al jaren geliefd bij zowel individuen en groepen die niet bang zijn een tegengeluid te laten horen aan de status quo.

Een modern aanbod met een rijke geschiedenis

Palladium schoenen zijn zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een goede, stevige en comfortabele schoen met een stoere uitstraling en een rijke geschiedenis. Inmiddels heeft het bedrijf vele verschillende soorten schoenen in het assortiment, maar de klassieke rubber laars blijft het meest populaire model. 

Palladium schoenen zijn niet alleen functioneel, maar ook mooi om te zien. Het bedrijf maakt gebruik van de beste materialen, en dat is terug te zien in de kwaliteit van de schoenen. Ze zijn gemaakt van een stevig materiaal dat waterdicht is en makkelijk schoon te maken. Het materiaal is ook bestand tegen krassen en scheuren, waardoor de boots perfect zijn voor mensen die graag buiten zijn. Palladium boots zijn ook lichtgewicht en comfortabel, wat betekent dat je ze de hele dag kunt dragen zonder moe te worden. Palladium boots komen in een breed scala aan stijlen, van laarzen tot sneakers, zodat er voor ieder wat wils is. Ben je op zoek naar een stoere schoen met een verhaal? Zoek niet verder dan Palladium schoenen!