Je zult het rood-witte vlaggetje met blauwe balken ongetwijfeld vaak voorbij zien komen in het dagelijks leven. Tommy Hilfiger is ook vandaag de dag nog steeds razend populair, met name onder jongeren die het kenmerkende logo met trots dragen. Wat is het verhaal achter dit iconische merk en waarom zijn de productlijnen zo populair? We vertellen er alles over!

Allereerst; wie is Tommy Hilfiger eigenlijk? Tommy Hilfiger is een Amerikaanse ontwerper van kleding. Hij is opgegroeid in een arm gezin in een klein plaatsje in Connecticut en is vanaf zijn tienerjaren begonnen met het verkopen van kleding uit de kofferbak van zijn auto. In de jaren tachtig ontwierp hij zijn eerste collectie en in 1985 opende hij zijn eerste winkel in New York. Hilfiger is een van de weinige onafhankelijke ontwerpers die is overgebleven in een industrie die steeds meer wordt gedomineerd door grote modeketens. Hilfiger’s kleding is herkenbaar aan zijn klassieke Amerikaanse stijl met een vleugje preppy en een knipoog naar de jaren zestig en zeventig. Zijn ontwerpen zijn vooral populair onder jongeren en hij heeft een aantal bekende fans, waaronder Beyoncé, Justin Timberlake en Kendall Jenner.

Een populair assortiment

Tommy Hilfiger heeft ook een breed scala aan producten, van kleding tot accessoires en parfums. Alle productlijnen zijn erg populair. Het merk staat bekend om zijn klassieke, preppy stijl en het gebruik van kleuren zoals rood, wit en blauw. 

Kleding

De kledinglijn is waarschijnlijk het bekendste onderdeel van het merk. Er is zowel Tommy Hilfiger kleding voor heren en Tommy Hilfiger kleding voor dames. De kledinglijn omvat alles, van jeans en t-shirts tot jassen en overhemden. Tommy Hilfiger is ook bekend om zijn stijlvolle damesjurken. De kleding van het merk is herkenbaar aan de klassieke Amerikaanse stijl.

Accessoires

De accessoireslijn van Tommy Hilfiger is ook erg populair. Het merk heeft een breed scala aan accessoires, van sieraden tot tassen en portemonnees. De accessoires van Tommy Hilfiger zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een stijlvolle, klassieke uitstraling.

Parfum

Tommy Hilfiger heeft ook een lijn met parfums. De parfums van het merk zijn vooral gericht op de vrouwelijke markt. Tommy Hilfiger heeft verschillende geuren in zijn parfumlijn, elk met een unieke, elegante geur. De parfums van Tommy Hilfiger zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, van flacons tot roll-ons.

Verduurzaming

In de afgelopen jaren is Tommy Hilfiger steeds meer geïnteresseerd geraakt in het duurzamer maken van zijn kleding. Hij heeft een aantal initiatieven opgezet om ervoor te zorgen dat zijn kleding een positieve impact heeft op de planeet. Zo is hij begonnen met het gebruik van duurzamere materialen, zoals biologisch katoen en Tencel, en heeft hij zijn verpakkingen verduurzaamd. Hilfiger is ook betrokken geweest bij het opzetten van een aantal projecten om afval te recyclen en water te besparen in de kledingindustrie.

Al met al heeft Tommy Hilfiger het allemaal: een inspirerend rags-to-riches verhaal, gevolgd door tientallen jaren ervaring zonder af te wijken van de oorspronkelijke stijl. Daarnaast is het merk sterk in haar marketing en heeft het succesvol weten te diversifiëren met verschillende productlijnen. PS: Wist je dat het merk zelfs een eigen muzieklabel heeft genaamd Tommy Hilfiger Music?