Tenerife beach

Het eiland Tenerife is het grootste eiland van de bekende Canarische Eilanden. Tenerife staat bekend om haar diverse landschappen. Zo heb je vulkanische stranden, hoge bergen en flinke bossen op het eiland. Daarom is het de perfecte bestemming om een auto te huren en op verkenningstocht te gaan. In deze blog geven we een aantal mooie tips voor een super leuke roadtrip.

Rijd langs de kustweg van Costa Adeje naar Los Gigantes

Tenerife is al jarenlang een razend populaire bestemming voor verschillende type mensen. Doordat het zuidelijk is gelegen ten opzichte van Europa is het op Tenerife het hele jaar door mooi weer. Daarom is het geen verrassing dat er rondom het vliegveld genoeg aanbieders zijn voor vervoer. Een auto huren op Tenerife is dan ook geen enkel probleem. Wanneer je de huurauto hebt bemachtigd en lekker hebt ingecheckt in het hotel of appartement is het tijd voor de eerste route. Zo kun je langs de kustweg van Costa Adeje naar Los Gigantes rijden. Deze dromerige route voert je langs de mooie kustlijn van Tenerife. Hier kun je de Atlantische Oceaan bewonderen. Er zijn onderweg vele gezellige stranden waar je even kunt stoppen. Geniet van een dagje strand shoppen en uitzichtpunten bekijken.

Ga voor een kronkelende rit naar Teide National Park

Een andere route, die je dezelfde dag kan doen, of een andere dag is de route naar Teide National Park. Een auto huren doe je natuurlijk om zo veel mogelijk van het eiland te verkennen. Deze tweede rit brengt je landinwaarts naar het park waar de vulkaan El Teide is gelegen. Dit is de meest bekende vulkaan van Tenerife. Om in het National Park te komen moet je door kronkelende bergwegen en flinke rotsen oprijden. Vervolgens kom je langs ravijnen en uiteindelijk kun je genieten van de prachtige vulkanische landschappen. Er zijn meerdere uitzichtpunten om even op adem te komen en de landschappen te bewonderen. Eenmaal aangekomen kun je een wandeling maken door het unieke gebied rondom de vulkaan en de bergen eromheen.

Bezoek het pittoreske dorpje Masca

Nadat je een flinke wandeling hebt gemaakt in Teide National Park is het tijd om weer naar de bewoonde wereld te rijden met de auto. Zo kun je je weg vervolgen naar het pittoreske dorpje genaamd Masca. Deze ligt diep in de bergen gelegen. Het is weer even rijden langs de bergwegen en verschillende bergpassen. Vervolgens kom je aan bij het leuke dorpje waar je wat kunt eten en drinken en een rondje kunt wandelen. Een hoogtepunt van het dorp is het historische kerkje.

Een spannende route naar Anaga Rural park

Een route voor een nieuwe dag is de spannende route naar Anaga Rural Park. Deze route leidt je wederom door de prachtige natuur die nog ongerept is. Je hebt in deze omgeving meerdere wandelroutes die je kunt nemen. Het Anaga Rural Park is een UNESCO-biosfeerreservaat en staat bekend om het feit dat je kunt genieten van de rust die dit afgelegen gebied brengt. Het is dus een goede keuze wanneer je even klaar bent met alle drukte rondom de stranden en de hotels van Tenerife.