Je hoeft niet ver te reizen voor een leuke stedentrip! Met een vlucht over het Kanaal land je in een wereld vol mogelijkheden voor geweldige stedentrips. Of je nu alleen, met je partner of je vriendengroep wilt gaan; het Verenigd Koninkrijk biedt opties voor iedereen. Wil je je laten inspireren? We zetten onze persoonlijke favoriete bestemmingen voor je op een rij!

Wanneer je denkt aan een stedentrip in het Verenigd Koninkrijk denk je waarschijnlijk aan Londen. Maar Londen is niet de enige stad in het Verenigd Koninkrijk die de moeite waard is om te bezoeken. Er zijn tal van andere steden die je kunt bezoeken tijdens je stedentrip in het Verenigd Koninkrijk. Hieronder staan ​​enkele van de beste steden.

Onze favoriete steden in het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is de verzamelnaam voor Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Elk van deze landen biedt fantastische bestemmingen voor een stedentrip:

Glasgow

Glasgow is de grootste stad in Schotland en de thuisbasis van ongeveer 600.000 mensen. Glasgow is een zeer populaire toeristische bestemming, dankzij de rijke cultuur en geschiedenis van de stad. Glasgow heeft ook een aantal fantastische musea zoals het Kelvingrove Art Gallery and Museum en het Riverside Museum. Andere bezienswaardigheden in Glasgow omvatten het Glasgow Science Centre, Glasgow Cathedral en de Glasgow Necropolis.

Edinburgh

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is een levendige en historische stad die bekend staat om haar fantastische musea, monumenten en architectuur. Edinburgh Castle is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Edinburgh, evenals de Royal Mile, het Palace of Holyroodhouse en het Edinburgh Zoo. En wist je dat Harry Potter geschreven is in Edinburgh?

Belfast

Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, is een andere stad die de moeite waard is om tijdens je stedentrip in het Verenigd Koninkrijk te bezoeken. Belfast is een historische en culturele stad met veel interessante bezienswaardigheden, zoals het Ulster Museum, het Belfast Zoo en het Titanic Belfast. Belfast is ook een geweldige stad om te winkelen, dankzij de vele winkels, markten en boetieks.

Cardiff

Cardiff, de hoofdstad van Wales, is een andere stad die de moeite waard is om te bezoeken tijdens je stedentrip in het Verenigd Koninkrijk. Cardiff is een historische en culturele stad met veel interessante bezienswaardigheden zoals het National Museum Cardiff, het Cardiff Castle en het St. Fagans National History Museum. Cardiff is ook een geweldige stad om te winkelen dankzij de vele winkels, markten en boetieks.

Manchester

Manchester is een van de grootste steden in Engeland en staat bekend om zijn industriële erfgoed. In de 19e eeuw was Manchester een belangrijk centrum van de textielindustrie. Tegenwoordig is de stad een populaire toeristische bestemming, met een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals het Museum of Science and Industry en het Manchester Art Gallery. Manchester heeft ook een aantal grote parken, waaronder het Heaton Park.

Liverpool

Weinig steden hebben zó veel invloed op de moderne cultuur als Liverpool. Zeg je Liverpool zeg je namelijk Anfield: thuisbasis van één van de beste voetbalteams. Ook zeg je The Beatles: één van de meest invloedrijke bands aller tijden, afkomstig uit Liverpool. De stad kenmerkt zich door haar ligging aan de river Mersey en het bruisende hart vol karakteristieke pubs, karaokebars, ondergrondse rock-clubs (zoals de legendarische Cavern Club) en musea zoals het Merseyside Maritime Museum, waar je Liverpool’s geschiedenis leert kennen (waaronder haar relatie met de Titanic).