Wanneer je thuis werkt is het belangrijk om een aantal dingen in huis te hebben om het werk zo aangenaam mogelijk te maken. Maar wat heb je hiervoor allemaal nodig? In dit artikel delen we onze tips om je werkruimte om te toveren tot volwaardig thuiskantoor, dus lees zeker door! 

Ga je plekje in huis omtoveren tot thuiskantoor? Een fijne werkplek is goed verlicht en biedt voldoende ruimte om comfortabel te zitten. Voor veel mensen is het fijn om een aparte werkkamer te hebben, maar dit is niet altijd mogelijk. In dat geval is het belangrijk om een plek in huis te creëren waar je je kunt afsluiten van de rest van het huis en je volledig kunt concentreren op je werk. Daarnaast is het belangrijk om een goede internetverbinding te hebben. Wanneer je voor je werk afhankelijk bent van het internet, is een trage of onbetrouwbare verbinding heel vervelend. Investeer daarom in een goede internetverbinding en eventueel een wifi-versterker als je in een gebied woont waar de verbinding niet optimaal is.

Thuiskantoor checklist

Als je thuis werkt is het belangrijk om een aantal dingen te hebben om je werkomgeving zo aangenaam en productief mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de juiste meubels en kantoorartikelen. We zetten ze voor je op een rij:

  • Een comfortabele en ergonomische stoel. Je zult veel tijd doorbrengen zitten, dus het is belangrijk om een stoel te hebben die comfortabel is en je rug steunt. Ergonomische stoelen zijn het beste, maar ze zijn wel wat duurder dan gewone bureaustoelen.
  • Een goede bureaulamp. Je wilt niet dat je ogen gaan irriteren door het scherm van je computer, dus een goede bureaulamp is belangrijk.
  • Een goede computer. Je wilt een computer die snel is en geen problemen geeft.
  • Een goede printer. Als je thuis werkt, zul je waarschijnlijk vaak moeten printen. Kies een printer die snel en betrouwbaar is.
  • Een goede internetverbinding. Je wilt geen problemen hebben met je internetverbinding, dus kies een goede en betrouwbare provider.
  • Een goede telefoon. Je wilt een telefoon die duidelijk is en makkelijk te gebruiken. Voorkom problemen met een slechte telefoonverbinding.
  • Een goede sast. Als je thuis werkt, is het belangrijk om belangrijke documenten op te slaan in een kast. Kies een kast die makkelijk te gebruiken is en die je spullen goed beschermt.
  • Een goede verzekering. Als je thuis werkt, is het belangrijk om je spullen te verzekeren. Kies een verzekering die de juiste dekking biedt.
  • Een goede back-up. Als je thuis werkt, is het belangrijk om je bestanden te back-uppen. Kies een back-upmethode die makkelijk te gebruiken is en die je bestanden goed beschermt. Denk bijvoorbeeld aan een externe harde schijf of een aantal USB-sticks.

Zorg er tenslotte voor dat je een plek hebt waar je je af kunt sluiten van je werk wanneer je pauze hebt, of na het werk. Een goede werk-privébalans is belangrijk en met name wanneer je thuis werkt kan dit verstoord raken. Zorg dus dat je een werkplek creëert waar je afstand van kunt nemen zodra het werk erop zit.