Wanneer je op vliegvakantie gaat heb je enkele opties wanneer het aankomt op je vervoer naar het vliegveld. Wellicht ga je met de trein of laat je je afzetten. Echter, de meeste reizigers komen met de auto en zoeken daarom naar parkeergelegenheid. De parkeerkosten willen echter al snel rap oplopen; op de meeste officiële parkeerplekken betaal je namelijk al snel meer dan €10 per dag. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op de parkeerkosten bij vliegvelden. We delen onze tips, dus lees zeker door.

Voor veel mensen is het een uitdaging om goedkoop te parkeren bij een vliegveld. Het kan dan ook erg duur uitvallen als je niet de juiste voorbereiding treft om een parkeerplaats te vinden. Met onze tips ben je echter goed op weg flink te besparen op je parkeerkosten. Die euro’s geef je tenslotte liever uit op vakantie!

Onze tips

Wees er op tijd bij

Wanneer je wilt besparen op de parkeerkosten bij een vliegveld heb je verschillende mogelijkheden. Eén van onze belangrijkste tips is om vroeg te beginnen met je zoektocht. Vaak zijn parkeerplaatsen goedkoper als je er maanden van tevoren al bij bent met boeken omdat er bijvoorbeeld een korting geboden wordt. Soms kun je ook aanbiedingen vinden voor het parkeren bij het vliegveld. Houd de website van het vliegveld in de gaten of zoek online naar kortingscodes of aanbiedingen. Soms kun je ook korting krijgen door je parkeerplaats te boeken via een bepaalde website of app.

Online vergelijkingstools

Maak ook gebruik van vergelijkingstools die je in staat stellen parkeerplaatsen en aanbiedingen te vergelijken zodat je zeker weet dat je de meest voordelige keuze maakt. Ook zijn er apps die je kunnen helpen bij het vinden van de beste parkeerplaatsen. Er zijn tegenwoordig verschillende apps die je kunnen helpen bij het vinden van de beste parkeerplaatsen. Deze apps geven je informatie over prijzen, beschikbaarheid, locatie en andere relevante informatie.

Parkeerdiensten

Wanneer je niet per sé op het terrein van het vliegveld zelf hoeft te staan kun je ook een parkeerdienst overwegen. In veel gevallen kan het gebruik van een parkeerdienst namelijk goedkoper zijn dan het parkeren bij het vliegveld zelf. Hierbij parkeer je je auto op een parkeerterrein nabij het vliegveld waarna je met een shuttlebus naar het vliegveld wordt gebracht. Soms bieden deze partijen ook de optie om je auto te laten wassen terwijl je op vakantie bent, en/of kun je je autosleutel achterlaten zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken op vakantie. Je kunt ze op vakantie tenslotte alleen maar kwijtraken! Er zijn veel verschillen tussen parkeeraanbieders. Bij de ene partij parkeer je je auto op een buitenterrein, bij een ander in een overdekte garage of een grote schuur. De meeste terreinen worden 24/7 beveiligd in de vorm van camerasurveillance en de aanwezigheid van personeel.

P+R

In sommige steden kun je gebruikmaken van een P+R (parkeren en reizen) service. Dit houdt in dat je je auto kunt parkeren bij een speciaal daarvoor ingerichte parkeerplaats en dan met de bus of trein naar het vliegveld kunt reizen. Dit is meestal een goedkopere optie dan het parkeren bij het vliegveld zelf.