Gasprijzen, benzineprijzen, zorgpremie, boodschappen: alles wordt duurder. Dit is daarom hét moment om te leren besparen op de kleintjes, waaronder parkeerkosten. Wanneer je bij een grote stad gaat parkeren wordt je namelijk soms geconfronteerd met zeer hoge parkeertarieven van meerdere euro’s per uur. De tijd nemen om te leren hoe je kunt besparen op parkeerkosten zal op de lange termijn dan ook zeker een flinke besparing opleveren. Benieuwd hoe je dit kunt doen? We vertellen er alles over in dit artikel. 

Wanneer je parkeert in een parkeergarage in het centrum van de stad of bij een vliegveld betaal je vaak de hoofdprijs. Met name steden zoals Amsterdam zijn berucht om exorbitante parkeertarieven. Gelukkig zijn er manieren om aanzienlijk te besparen op parkeerkosten, ook bij de grote (dure) steden. Benieuwd hoe? Lees dan onze tips!

Onze tips

Wil je besparen op je parkeerkosten? Uiteraard zouden we met tips kunnen komen zoals: ga met de fiets. Maar dit is natuurlijk een beetje flauw, vandaar dat we uitsluitend de situaties behandelen dat je met je auto naar de stad gaat. Door deze tips te volgen ben je goed op weg om te gaan besparen!

Parkeer bij een supermarkt of tankstation

Het is verassend hoe weinig mensen bij deze optie überhaupt stilstaan. In steden vind je tal van supermarkten en tankstations met gratis parkeerplaatsen. Ze liggen niet altijd even centraal, maar je bespaart natuurlijk veel geld door hier te parkeren. Daarnaast is een klein stukje wandelen gezond: een win-win dus! 

Parkeer bij een P+R-terrein

Wanneer parkeren bij een supermarkt of tankstation niet tot de mogelijkheden behoort kun je overwegen om je auto gratis te parkeren bij een P+R terrein. Hier stap je vervolgens in de trein of op de bus om je reis naar het centrum te vervolgen. Het kost geld om gebruik te maken van het OV, maar vaak weegt dit bij lange na niet op tegen de kosten van een parkeergarage; zeker wanneer je voor een lange tijd gaat.

Parkeer op een bedrijventerrein

Naast supermarkten en tankstation bieden ook sportclubs en bedrijven vaak gratis of goedkope parkeerplaatsen. Ligt er een bedrijventerrein nabij de stad waar je heen gaat? Overweeg dan om je auto hier ergens te parkeren. Ook in dit geval zul je vervolgens even moeten lopen, maar hoe ga je anders aan je 10.000 stappen per dag komen? 

Gebruik een parkeerapp

Tenslotte zijn er vele apps waarmee je kunt besparen op parkeerkosten. Deze apps geven je informatie over goedkope of gratis parkeerplaatsen. Ook stellen deze apps je in staat om op afstand parkeertijd bij te boeken, vaak op de minuut nauwkeurig. Zo voorkom je dat je betaalt voor parkeertijd die je niet gebruikt. Benieuwd welke app je kunt gebruiken voor de parkeerplekken in jouw stad? Vaak wordt dit weergegeven op de betaalautomaten bij de parkeerplek. Download de app, koppel een betaalmethode en voer het nummer in van de parkeerplek. Vervolgens geef je je kenteken in en hoe lang je wilt staan. Simpel!