Witgoed is een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven. Denk maar eens aan je wasmachine, droger, koelkast en vaatwasser. Het is dan ook niet verwonderlijk dat witgoed een aanzienlijke kostenpost kan zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je op witgoed kunt besparen. In dit artikel geven we onze tips.

Witgoed is een onmisbaar onderdeel van het huishouden. Vrijwel alle witgoed is prijzig, echter zijn er meerdere manieren om te kunnen besparen op de aanschaf van witgoed. Steeds vaker kiezen mensen er bijvoorbeeld voor om hun wasmachine, koelkast of vaatwasser te kopen in de aanbieding. Dit is natuurlijk een prima manier om geld te besparen. Maar hoe kun je nog meer besparen op witgoed?

Witgoed bespaartips

Wanneer je er wat tijd en extra moeite voor over hebt kun je flink besparen op de kosten van witgoed. We zetten onze tips voor je op een rij.

Wacht met aankopen

Wacht met aankopen tot de prijzen van witgoed zijn gedaald. De prijzen fluctueren namelijk gedurende het jaar. In de zomer zijn de prijzen vaak hoger dan in de winter. Dit komt omdat veel mensen in de zomer willen verhuizen en daarom hun oude witgoed aan de kant zetten. Wacht dus met aankopen tot de prijzen weer wat gedaald zijn. Ook met Black Friday is witgoed vaak in de aanbieding.

Koop tweedehands

Koop tweedehands witgoed als je kunt. Dit is een goede manier om geld te besparen. Er zijn veel websites en winkels waar je tweedehands witgoed kunt kopen zoals Marktplaats.

Koop een package deal

Als je een nieuwe wasmachine, wasdroger en koelkast wilt kopen, koop dan een package deal. Bij veel witgoedwinkels kun je een package deal krijgen als je meerdere witgoedapparaten koopt. Dit is een goede manier om geld te besparen.

Vergelijk de prijzen

Vergelijk de prijzen van verschillende witgoedwinkels voordat je een aankoop doet. Dit kun je doen door online te zoeken naar de prijzen van de witgoedapparaten die je wilt kopen of door gebruik te maken van vergelijkingssites. 

Koop een showmodel

Vaak kun je in winkels het showmodel kopen met sterke korting. Dit omdat er in de winkel al door klanten aan is gezeten en het model niet meer als nieuw is. Is dit voor jou echter geen probleem? Met een doekje is het apparaat immers weer binnen no-time stralend schoon. In dat geval kun je op een besparing rekenen die al snel wilt oplopen tot enkele honderden euro’s.

Koop een model met kleine beschadigingen

Er zijn veel witgoedwinkels waar je witgoed kunt kopen die niet geschikt is voor de reguliere verkoop omdat er bijvoorbeeld een deukje in de zijkant is ontstaan met het vervoeren naar de winkel. Meestal zie je deze beschadigingen (bijna) niet en kun je een gloednieuw apparaat met sterke korting kopen. 

Bespaar op energie en water

Bespaar op energie door een energiezuinig witgoedapparaat te kopen. Dit zijn witgoedapparaten die minder energie verbruiken en een A-label hebben. Dit kan je geld besparen op je energierekening. Bespaar daarnaast op water door een waterbesparende wasmachine of vaatwasser te kopen. Dit zijn witgoedapparaten die minder water verbruiken. Dit kan je geld besparen op je waterrekening.