Je kent vast wel iemand die er een heeft: een Quooker kraan. Deze kraan waarbij je kokend water of water met prik in een paar bewegingen direct tot je beschikking hebt, is de laatste jaren enorm populair in Nederlandse huishoudens. Wel komen deze kranen met een aanzienlijk prijskaartje, waardoor veel mensen geïnteresseerd zijn in alternatieve merken. Maar is dit wel een goed idee?

Kranen zijn een belangrijk onderdeel van je sanitair en de keuken. Erg populair op dit moment zijn kokend water kranen. Wanneer je op zoek bent naar een dergelijke kraan is de kans groot dat je uitkomt bij de Quooker. Deze kraan is namelijk marktleider in kokend water kranen en erg populair in Nederland. Quooker kranen zijn ontworpen om gebruikers te voorzien van een veilige en betrouwbare manier om kokend water te krijgen. De kranen zijn ontworpen met een dubbele thermostaat en een uniek koelsysteem, waardoor ze veilig zijn om te gebruiken en je er zeker van kunt zijn dat je je niet brandt aan kokend water. Er zijn ook een aantal veiligheidsfuncties ingebouwd in de kranen, zoals een automatische uitschakeling van de kokend water stand.

Alternatieve merken op Quooker kranen

Wanneer je kijkt naar een Quooker kraan, zie je meteen het iconische design. De kraan is een echt designstuk en staat prachtig in iedere keuken. Maar er zijn ook andere, alternatieve merken die mooie kranen maken met dezelfde functionaliteiten. Leveren ze echter ook dezelfde kwaliteit? We vertellen je er hieronder meer over.

Howat

Eén van de meest populaire alternatieven op Quooker; Howat kranen zijn een stuk goedkoper dan Quooker kranen en bieden veel van dezelfde voordelen en ook enkele extra voordelen ten opzichte van Quooker kranen. Howat kranen zijn bijvoorbeeld gemaakt van hoogwaardig messing en zijn daardoor veel duurzamer dan Quooker kranen. Howat kranen zijn ook makkelijker te installeren dan Quooker kranen. Howat kranen bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Selsiuz

Selsiuz is een Nederlands bedrijf dat zich richt op de productie van innovatieve kranen. Het bedrijf heeft een unieke kraan ontworpen die de gebruiker in staat stelt om water te koken en te koelen met één enkele kraan. Dit maakt de kraan ideaal voor gebruikers die veel tijd in de keuken doorbrengen.

  • Selsiuz kranen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. De eerste uitvoering is de Selsiuz Original. Deze kraan is uitgerust met een geïntegreerde waterkoker en een koeler. De kraan heeft een minimalistisch ontwerp en is voorzien van een zwarte kraanhendel.
  • De tweede uitvoering is de Selsiuz Pro. Deze kraan is uitgerust met een geïntegreerde waterkoker, een koeler en een waterfilter. De kraan heeft een chique uitstraling dankzij het gebruik van chroom in het ontwerp.

Selsiuz kranen zijn een uitstekend alternatief voor Quooker kranen. Zo zijn de kranen uitgerust met een geïntegreerde waterkoker en een koeler. Dit maakt de kranen ideaal voor gebruikers die veel tijd in de keuken doorbrengen. Daarnaast zijn de kranen voorzien van een waterfilter.

Grohe, Unito en 3M

De Grohe Red is een kraan die net zo goed werkt als de Quooker. Hij heeft een ingebouwde boiler, waardoor je altijd kokend water tot je beschikking hebt. Ook is de kraan voorzien van een filtersysteem, waardoor je zeker weet dat je altijd schoon water drinkt. En dat is natuurlijk erg belangrijk. 

De Unito is ook een goed alternatief voor de Quooker. Deze kraan heeft namelijk ook een ingebouwde boiler, waardoor je altijd kokend water tot je beschikking hebt. En net als de Grohe Red is de Unito voorzien van een filtersysteem. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je schoon water drinkt. 

De 3M HotTap is een kraan die iets anders werkt dan de Quooker. In plaats van een ingebouwde boiler, heeft de kraan een tank die je apart moet aanschaffen. De tank wordt verwarmd door een elektrische element, waardoor het water in de tank kookt. Dit betekent dat je niet altijd kokend water tot je beschikking hebt, maar alleen wanneer de tank is verwarmd. Wel is de kraan voorzien van een filtersysteem, waardoor je zeker weet dat je schoon water drinkt.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een alternatief op Quooker zijn er tal van prima opties. Als marktleider heeft Quooker het grootste aanbod qua modellen, extra’s en mogelijkheden maar er zijn ook budgetopties beschikbaar. Uiteindelijk is de beste keuze de kraan die het beste aansluit op jouw wensen en jouw keuken.